آموزش

انواع موتورها

انواع موتورها

موتورهای دو زمانه:

موتورهای دو زمانه در بسیاری از موتورسیکلت ها و همچنین دستگاه هایی مانند اره های برقی و ماشین های چمن زن وجود دارد. این نوع موتور فقط دو ضربه یا چرخه کار دارد:

-1 جذب / فشرده سازی:

هنگامی که پیستون در مسیر حرکت به سمت پایین قرار دارد (نقطه مرگ پایین) ، درگاه ورودی باز می شود. هوا و مخلوطی از بنزین و روغن به داخل سیلندر جریان می یابد. با حرکت پیستون به سمت بالا ، این مخلوط فشرده می شود.

-2 قدرت / اگزوز:

هنگامی که پیستون در نزدیکی قسمت بالای حرکت خود قرار دارد (نقطه مرگ بالا) ، شمع “آتش می گیرد” ، که باعث احتراق مخلوط می شود. فشار ناشی از احتراق سوخت، پیستون را به سمت پایین به حرکت در می آورد. هنگامی که پیستون به سمت پایین حرکت می کند ، درگاه اگزوز را باز می کند ، که باعث می شود گازهای سوخته خارج شوند.

مزایای موتور دو زمانه: قدرتمند ، سبک وزن و ساخت ساده. موتورهای دو زمانه هر دور یک بار نیرو تولید می کنند. در حالی که موتورهای چهار زمانه در دور دیگر نیرو تولید می کنند.

معایب موتور دو زمانه: برای کار کردن به مخلوط روغن و بنزین نیاز دارد. عدم وجود سیستم روانکاری اختصاصی به این معنی است که موتورهای دو زمانه به اندازه موتورهای چهار زمانه دوام ندارند. کنترل انتشار گازهای خروجی دشوار است.

موتورهای دو زمانه:

موتورهای چهار زمانه:

متداول ترین نوع موتور که در اتومبیل ها ، کامیون ها و بسیاری از موتورسیکلت ها دیده می شود ، چهار “حرکت” یا “چرخه” عملکرد را طی می کند:
• جذب
• فشرده سازی
• قدرت
اگزوز

1 – جذب:

با حرکت پیستون به سمت پایین، دریچه ورودی باز می شود و مخلوطی از بخار هوا و بنزین (هوا / سوخت) به داخل سیلندر مکیده می شود.

2 – فشرده سازی:

هنگامی که پیستون به پایین ترین نقطه (نقطه مرگ پایین) می رسد و سپس به سمت بالا حرکت می کند ، دریچه ورودی بسته می شود و مخلوط هوا / سوخت فشرده می شود.

3 – قدرت:

هنگامی که پیستون به بالای مسیر خود نزدیک می شود (نقطه مرگ بالا) ، شمع “آتش می گیرد”(یا جرقه می زند) ، که باعث مخلوط شدن هوا و سوخت می شود. فشار ناشی از احتراق سوخت پیستون را به سمت پایین به حرکت در می آورد.

-4 اگزوز:

هنگامی که که پیستون به سمت بالا حرکت می کند، دریچه خروجی باز می شود و گازهای سوخته از سیلندر خارج می شوند سپس چرخه ها تکرار می شوند.

مزایای موتور چهار زمانه:

با دوام و کارآمد . می توان آن را برای ترکیبی از قدرت بالا ، مصرف سوخت کم و آلایندگی کم تنظیم کرد.

معایب موتور چهار زمانه:

برای تولید ترکیبی بهینه از قدرت، مصرف سوخت و آلاینده ها به سیستم های کنترل پیچیده ای نیاز دارد.

موتورهای چهار زمانه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *